НАУКОВО-ВПРОВАДЖУВАЛЬНИЙ ЦЕНТР ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

«ВЕТЕРИНАРНА ОСВІТА УКРАЇНИ»

«VetSpace»

Галузевий освітній інтернет-ресурс дистанційного навчання спеціалістів ветеринарної медицини

Місія проекту

Надання можливості отримання якісної безперервної освіти у сфері ветеринарії від кращих спеціалістів галузі. Адже, інформація — стратегічний ресурс суспільства, який уже сьогодні визначає рівень розвитку країни, а наявність електронних інформаційних систем та зручний доступ громадян до інформації є невіддільна (частина/ознака) її складовою.

Швидке задоволення попиту громадян на інформацію, що забезпечують нові інформаційні технології, зростання обсягів даних та необхідності оперативної їх обробки потребують зростання темпів розвитку інформаційних технологій та активізації процесів інформатизації галузі ветеринарної медицини в цілому.

Ефективне управління сферою ветеринарної медицини, функціонування підприємств галузі, підготовка фахівців, акумулювання й поширення передового досвіду в сучасних умовах уже неможливі без інтенсивного використання технічних засобів та методів обробки даних, наявності розвинутої мережі інформаційного обміну, спеціалізованих фахових програмних продуктів та електронних інформаційних ресурсів.

Мета

Формування галузевого освітнього середовища з інтерактивною участю та відкритим доступом через інтернет для фахівців та студентів ветеринарної медицини України.

Акумулювання й поширення передового досвіду у сфері післядипломної ветеринарної освіти.

Надання освітніх послуг за дистанційною формою навчання спеціалістам ветеринарної медицини України.

Основні принципи реалізації:
  • Відкрита освітня платформа із залученням в проект провідних спеціалістів галузі ветеринарної медицини.

  • Доступне й безплатне навчання та підвищення кваліфікації спеціалістів ветеринарної медицини України в рамках проекту (поглиблення, розширення та оновлення професійних знань, умінь та навичок на основі здобутого раніше освітнього рівня та практичного досвіду).

  • Активне освітнє середовище з використанням сучасних технологій, засобів і методів навчання — відео, аудіо та мультимедійне наповнення курсів, автоматизований контроль знань, інтерактивний форум користувачів та on-line конференції.

  • Орієнтованість частини курсів на конкретних роботодавців з можливістю подальшого працевлаштування слухача.

Освітній процес

Курси й освітні програми, представлені в проекті, створюються спільно з кращими спеціалістами галузі ветеринарної медицини, провідними науковцями НДЗ, викладачами провідних ВНЗ України, експертами громадських організацій та асоціацій, що увійшли до проекту.

Навчання побудовано за принципом проходження послідовних модулів освітнього курсу і залежить від насиченості й складності програми. Формуванням списку курсів займається експертна рада, що керується у своїй діяльності Конституцією України, Законами України Про ветеринарну медицинуПро освітуПро вищу освітуПоложенням про дистанційне навчанняПоложенням про післядипломну освіту лікарів ветеринарної медицини в Україні та Вимогами до вищих навчальних закладів та закладів післядипломної освіти, наукових, освітньо-наукових установ, що надають освітні послуги за дистанційною формою навчання з підготовки та підвищення кваліфікації фахівців за акредитованими напрямами й спеціальностями.

Обмеження в навчанні

Ресурс призначений виключно для спеціалістів ветеринарної медицини. Обмеження публічного доступу до інформації деяких курсів цього ресурсу, зумовлено лише з етичних міркувань зважаючи на специфіку фаху та професійну етику.

Соціальні функції

Реалізуються шляхом:

  • надання можливості отримання якісної й доступної освіти для всіх спеціалістів ветеринарної медицини України;
  • підвищення привабливості здобуття ветеринарної освіти та надання можливості вільного вибору напрямку спеціалізації, стажування, підвищення кваліфікації чи перепідготовки спеціалістів ветеринарної медицини України шляхом дистанційного навчання;
  • збереження національної ідентичності українського освітнього простору та зміцнення позицій української мови;
  • доступ до професійної освіти для громадян України, які позбавлені можливості стаціонарного навчання.
Співпраця

Ісаак Ньютон свого часу чудово сказав: «Якщо я й бачив далі, то лиш тому, що стояв на плечах гігантів».

Шановні колеги, якщо Ви й досягли професійного успіху, то завдяки лиш вашим Вчителям. Станьте й Ви опорою майбутнім поколінням. Поєднаємо наші зусилля в популяризації знань, формуючи відкритий, професійний, інформаційний ветеринарний ресурс, для всіх, хто прагне навчатись цього ремесла. Можливо досвід і Вашого успіху та розкриття секретів ремесла визначать чиюсь молоду долю і стануть продовженням справи Вашого життя. Долучайтесь, адже лікування й навчання — це благородна справа, а ми допоможемо. Формуючи освітній галузевий ресурс ми впевнені в успішній реалізації проекту, тому що швидкий обмін здобутками між професіоналами, вченими та слухачами курсів, це новий крок у формуванні галузевого інформаційного простору та блискучі перспективи в майбутньому.

То ж, давайте майбутнє творити разом. Пишіть: admin@space.vet.ua, телефонуйте - 0664000807, пропонуйте.

З повагою,
адміністратор ресурсу
Володимир Володимирович
Поліщук